lørdag 28. november 2009

Duket og klart for fest!

 
I dag er den store dagen. Vårt årlige pinnekjøttlag står i fokus og vi gleder oss veldig til innkjøringen til adventstiden sammen med lystige venner. Dette er fjerde gangen vi har denne festen, så nå kan det vel kalles tradisjon. Den har kommet for å bli!
Alle skolebøker er pakket bort for helgen. Jeg slapper av og koser meg med de siste forberedelsene til festen. Det tar jo litt tid når man skal ha så mange gjester, men jeg elsker jo o holde på sånn. I går kveld dekket jeg bordet, mens min kjære vasket badet. En kjekk arbeidsfordeling, syns jeg.
DSCN9485Vi blir 17 stk rundt bordet i dag og både servise, bestikk, glass og duker er en skjønn forening av gammelt og nytt. Den rutete duken har jeg kjøpt hos Gro. Den er bare så kjempesøt.
DSCN9487  DSCN9490
Både serviettringer og bordkort er laget for anledningen.
 
DSCN9494 DSCN9492
DSCN9503 DSCN9502
Det er alltid en utfordring med bord og stoler når man blir så mange. Jeg har jo ikke 17 like stoler…… Men jeg har i allefall to bord med lik høyde og bare det er jo ikke så værst!
 
DSCN9499 DSCN9501
Fordi vi var så effektive i går kveld, kan jeg bare kose meg og nyte denne dagen. Jeg liker å ha ting unnagjort, slik at jeg kan slappe av og ha masse energi når gjestene kommer. Mens pinnekjøttet putrer på ovnen skal jeg løpe meg entur i skogen. Trekke frisk luft og høre på stillheten. Slikt får man energi av!
 
DSCN9497
Velkommen til bords, kjære venner!
 
Klem Torunn

torsdag 26. november 2009

Jul på låven

Låven er første stoppested for våre 15 trivelige gjester som inntar heimen førstkommende lørdag. Der har vertinnen tenkt å få opp temperaturen på de innbudte en smule :-).(les: servere velkomstdrink) Derfor har jeg også gjort klart og pyntet til jul på låven. Det kjennes deilig å være klar for advent nå!
At jeg har eksamen til mandag og torsdag til uken er et bitte lite dillemma. Ettersom vi serverer pinnekjøtt på lørdag, blir det nok også en kvirrevitt eller to! Og når både alderstillegget og reparasjonsalderen er faretruende nær, vet man jo at det tar litt tid å komme til hektene igjen. Selv om man ikke tømmer hele akevitt flasken alene, så blir man uansett litt sigen..?..
DSCN9433
I dag har jeg avsluttet arbeidet med mappen som skal leveres mandag. Det som ikke er gjort nå, blir ikke gjort. Nå gjenstår “bare” å lese teori for å forberede meg best mulig til den muntlige biten av eksamen. Skulle ønske jeg hadde klisterhjerne!!
DSCN9439 DSCN9437
Kurvstol, bord og seng på disse bildene er fra farmors hus. Bordet og senga er i sin opprinnelige farge og jeg liker det sånn. Det ble liksom så julete syns jeg.
 
DSCN9449
Senga er litt kort, men for en sliten pinnkjøttgjest kan det sikkert være greit å ha muligheten til å slenge seg nedpå :-)
 
DSCN9474
Dette er det rommet på låven jeg ikke har vist dere før. Det var tidligere mitt kontor. Nå er det gjort om til et bruksrom av en annen karakter. Spisestuen fra mitt forrige liv har også fått plass her. Det er fra denne jeg har stolene til det gamle kjøkkenbordet inne i hovedhuset.
DSCN9450 DSCN9454
En gammel kakeform gjør nytten som lysestake. Mens jeg holder tritt med brukte glass av ymse slag til vaser. Pyntet med rødrutete bånd blir det riktig så hyggelig.
 
DSCN9444  
Den gamle kjelken fant jeg i garasjen hos farmor.

DSCN9476
Her ser dere inn til det andre rommet på låven. Dette har dere jo sett før .-)
 
DSCN9461
Jeg har så langt ikke kjøpt en eneste juleblomst. Syns det er like hyggelig med noen fururkvaster. Det har blitt mye av det hos meg hittil i år.
 
DSCN9469
Joda…..jeg er nok i rute, både til det ene og det andre. Og foreløpig har jeg hodet over vann. I kveld er det julegateåpning og nissetog her i byen. Det må vi selvfølgelig få med oss. I morgen kveld skal jeg kose meg med å dekke bord til pinnekjøttlag!
 
Klem Torunn

tirsdag 24. november 2009

Helt sprøtt..

 
 
DSCN9395 DSCN9397
Noen foretrekker å spise knekkebrød, mens andre pynter med det. Jeg kjøpte disse runde knekkebrødene på Ikea og syns de gjør seg godt på den nye tallerkenhylla :-)
 
Klem Torunn

søndag 22. november 2009

“Ny” gardinkappe til jul….

Jeg er en lidenskapelig samler av rutete kjøkkenhåndklær. Særlig røde og hvite, hvilket passer veldig godt i disse juletider.
 
Sist min mor var på besøk, fikk hun med seg noen av de lekre, rødrutete hjem. Samt en bestilling på gardinkappe til kjøkkenvinduet mitt :-)
 
 
DSCN9334 DSCN9336
Og her om dagen kom den i posten :-). Ble den ikke fin?
 
DSCN9333
Jeg er strålende fornøyd. Og nå er kjøkkenvinduet snart ferdig pyntet til advent også :-)
 
Klem Torunn

lørdag 21. november 2009

Tallerkenhylle

På gave- og interiørmessa i høst, bestilte vi oss en tallerkenhylle. Den har stått i restorde helt til nå, men i går kom den endelig i hus!
 
Vi har ikke så mye veggplass i huset vårt. Det er mange dører og mange store vinduer her. Men en liten stump av en vegg i spisestuen har vært tenkt til en tallerkenhylle. Omsider så fant vi en som vi likte og som passet i målene.
 
DSCN9343
Som dere ser, helt skreddersydd mellom kjøkkendøra og brannmuren .-)
 
 
DSCN9358 DSCN9356
Det kommer vel ikke som noen bombe at tallerkenhylla er smekk full av stæsj allerede.
Tellerkene (6 stk)som jeg har satt inn er kjøpt for 50 kroner på det lokale loppemarkedet.
 
 
DSCN9364 DSCN9346
Julepyntet fil-de-fer- kurv med telys oppi.
 
DSCN9348 DSCN9347
Fransk karaffel og fransk glass med sandkakeformer i
 
DSCN9354DSCN9360 
Hylla er vel egentlig ferdig til jul :-) Her henger pepperkakehjerter og kanelstenger i skjønn forening.
 
 
DSCN9359
Det gamle vinduet og farmors babytrøye står til pynt under hylla.
 
DSCN9363 DSCN9355
En skål med kongler gir også flott julestemning!
 
DSCN9352
Nå er det bare en uke igjen til advent. Og her i huset tar det form smått om senn. I helgen har jeg fått gjort masse dere skal få se senere.
Nyt siste stumpenen av helgen alle sammen!
 
Klem Torunn

fredag 20. november 2009

Hemmelig beundrer???

I dag har jeg opplevd noe jeg aldri før har opplevd. Når jeg kom hjem fra jobb, lå det en vakker bukett tulipaner på trappa her…uten navn…. Jeg har kanskje vært litt forutinntatt når jeg har tatt det for gitt at det er til meg (tankene raser gjennom hodet: “hvem har jeg pratet med i det siste som jeg har gjort såå godt inntrykk på at vedkommede ville sende meg blomster??). Tenk om det er han jeg bor sammen med som har en hemmelig venninne?? ?
 
DSCN9319 DSCN9330
Det står nemlig ikke hvem det er til og ikke hvem det er fra….. Iiiik, det er så spennende!
Vakre er tulipanene i allefall og jeg skal kose meg både med synet og tanken i helgen. Så får jeg bare håpe at de i allefall har kommet til riktig hus, så det ikke sitter noen andre og lurer på hvor helgens friske blomster tok veien .-). God helg!
 
Klem Torunn

onsdag 18. november 2009

Det nærmer seg

Det nærmer seg advent med raske skritt. Med mange slags forberedelser frem mot da. Noen er hyggeligere å drive med enn andre.

DSCN9309

DSCN9311  DSCN9312

DSCN9318 DSCN9304

Min jul blir nok rød og hvit rutete i år.

Hodet er fullt og jeg har lite vettugt å melde, men håper i allefall bildene kan være til inspirasjon :-)

Klem Torunn