tirsdag 29. september 2009

Låven- tredje og siste del!

DSCN8976

Her kommer omsider rommet på låven i sin helhet! Jeg syns det har blitt et hyggelig rom som er verdt å oppholde seg i. Dette passer perfekt for mor om hun ønsker å “forsvinne” litt .-). Størrelsen på rommet er ca 20 m2, men skrått tak gir mindre romvirkning og et lunt inntrykk.

DSCN8946 DSCN8994

Bak den hvite døra er det et rom til, det som har vært kontoret mitt. Nå har jeg ikke like mye bruk for et stort kontor lenger, så jeg er i full gang med å ominnrede der også. Trodde vel egentlig jeg skulle rekke det i løpet av høstferien, men har innsett at det kanskje ikke blir sånn. I natt har det vært nære på frost her og da kom jeg på alle 48 dahliare som skal inn før vinteren også. Det gjøres og er ikke gjort i en håndvending det heller. Men- når det andre rommet blir ferdig, skal det inneholde et romslig sybord, hyller til oppbevaring og ikke minst en gammel seng til å slange seg litt nedpå :-).

Den hvite kommoden er fra møbelhandleren sin buitkk og ble kjøpt etter at jeg malte her i fjor.

DSCN8962

Bordet er farmors kjøkkenbord. Jeg husker SÅ godt første gang jeg så det bordet. Farmor hadde fått det pusset ned. Jeg var bare en liten fjert den gangen (sikkert 30 år siden), men alt da begynte min interesse for gamle saker og ting! Den hvite benken ble bestilt hos Mijögården på årets gave- og interiørmesse. Den har stått ute helt til nå. Det heklede teppe som henger over kanten er også fra farmor (mulig dere lurer på om ikke det er noen andre som har fått noe etter farmor?? Pappa er enebarn og påstår han har nok drit. Min bror og jeg har delt det meste annet .-))

DSCN8982 DSCN8983

Jeg syns kjøkkenbordet har så lekre ben! Jeg kommer ikke til å male dette bordet. Jeg liker det godt som det er. Det brune bordet er jeg litt usikker på om jeg skal male eller ikke. Enn så lenge fungerer det fint med hvit duk på. Te- og kaffekopper står klare (hvor blir det av vinglassa??). Emaljebollen som står oppå bordet er det meningen jeg skal ha blomster i. Må bare finne en blomst som skal ha lite lys, for dette er et ganske mørkt rom.

DSCN8990

DSCN8944

Hva tror dere? Kommer jeg i havn med studiene om jeg får sitte her å lese? Egentlig så kunne jeg flyttet inn for godt her jeg :-). Og heldigvis kan jeg gå hit så ofte jeg bare vil!

DSCN8977

Tilsutt i dag tenner jeg et lys for alle dere goinger der ute.  Og takker for alle hyggelige hilsner dere legger igjen. Det varmer godt om hjertet.

Klem Torunn

mandag 28. september 2009

Låven-del 2

DSCN8940 DSCN8939

I vinduskarmen har dette gamle strykejernet fått plass. Det var nok min oldemor som brukte det. Syns det tar seg godt ut der, omkranset av blomstrende pelargonier som har fått komme inn for høsten og vinteren.

DSCN8943 DSCN8958

Jeg har arvet en gammel Singer symaskin og min kjære har arvet en gammel skrivemaskin etter sin farfar. De har begge fått plass på hver sin gamle Jær-stol.

DSCN8968

Tavlen er etter min far, mens knaggene er kjøpt i vår engang. Den brune tråden har jeg hatt hengende ute i sommer- og se!- som den har falmet!

DSCN8970 DSCN8966

Både den gamle telefonen og de gamle broddene er funnet i farmors hus.

DSCN8975

Pennalet min far brukte på skolen står der- akkurat som da han forlot det sist- for minst 50 år siden! Akkurat dette syns jeg er ekstra morosmt å ha .-)

DSCN8972 DSCN8978

Min farfar, og deretter min far, drev landhandel en gang i verden. Der solgte de alt mellom himmel og jord. I tillegg til mat, kunna man bla få kjøpt oljelamper. Vi fant en drøss med slike på loftet hos farmor og nå henger det en på veggen i låven vår. De gamle loddene ble brukt til å veie varer med. Ikke noe som het digital vekt med tarafunksjon den gangen nei.

DSCN8986

Farmor hadde et hjørneskap i stua som jeg aldri fikk lov til å se i…hehe….da blir det jo ekstra spennende! Disse kaffekoppene sto i det skapet og jeg falt pladask for dem. De er engelske, med vakkert vintermotiv. 6 kopper og 6 fat til. Jeg har noen gamle, engelske asjetter som passer kjempegodt til disse.

I morgen skal jeg slutte med dette lureriet. Da skal dere få se rommet på låven i sin helhet .-), og ikke bare detaljene. Jeg har spist lunch og sittet der og lest i dag. Det har vært riktig så hyggelige innimellom slagene. Jeg har nemlig begynt å bygge ned kontoret mitt også. DET er en litt større jobb, for der er det j….. mye greier som skal UT!

Klem Torunn

søndag 27. september 2009

Inn ei dør og opp en trapp…..

Når jeg snakker om låven, er det sikkert noen som ser for seg en skikkelig flott, gammel låve. Med laftede vegger og masse historie i disse veggene. Riktig så idyllisk er det nok ikke.

DSCN9004 DSCN9005

“Låven” består av en dobbel garasje og en snekkerbu i 1 etg. I 2 etg befinner det seg to oppholdsrom, hvor det ene rommet har vært mitt kontor mens jeg har drevet eget firma. Låven er bygget på begynnelsen av 90-tallet,  i en stil som passer til resten av tunet. Det er de forrige eierne som har satt navn på bygningene og vi har tatt det med oss videre.

DSCN8979 DSCN8981

Vi har 4 bygninger på tunet vårt. Tre av dem er brukshus. Det er ikke til å unngå at det til tider oppstår litt kaos her og der. Låven er et typisk sted for kaos., ukontrollert sådann!Vi bruker ikke rommene her til daglig og da har det lett for at ting vi heller ikke bruker til daglig blir satt dit “på vent”. I dag har jeg tatt en sjau og begynt å få orden i kaoset. Et rom er ferdig, mens det andre håper jeg å bli ferdig med i løpet av høstferien. Fordi jeg må ha noe å blogge om i morgen også, får dere bare en ørliten smakebit av det ene rommet i dag :-). Dere som har fulgt med en stund husker kanskje at jeg malte veggene her i fjor på denne tiden. Jeg liker å trekke hit på høsten. I dag har jeg ikke gjort annet enn å vaske og innrede på nytt. De hvitmalte stolene er fra farmors hus. Det er også filleryene på gulvet. Det er kun to møbler i bruk her nå som er nye. Resten er gamle, arvede møbler med sjel og sjarme.

DSCN8963 DSCN8965

Begge disse boksene og også sleivene er fra farmors hus. Sleivene har mine oldeforeldre, og kanskje til og med mine tippoldeforeldre, hatt! De har fått for mye medfart til at de kan brukes nå, men de gjør seg godt til pynt i en låven :-).

For dere som vil følge med på resten, er dere hjertelig velkommen tilbake i morgen. Nyt søndagskvelden! (Og det beste med min søndagskveld, er jo at jeg ikke opp tidlig i morgen .-)

Klem Torunn

lørdag 26. september 2009

Fullstendig tom

Nå er jeg der igjen….hvor toppetasjen er fullstendig rensket for noe å blogge om. Om jeg opphevet kjøpestoppen (de to syltetøyglassene med lokk som jeg kjøpte i går, teller ikke. Her snakker vi også om, i tillegg til nedstøvingsverdi, stooor bruksverdi!) ville det sikkert blitt myyye enklere!

DSCN8910 DSCN8918 DSCN8921

Derfor blir det bare litt svarte detaljer fra heimen i dag. I helgen skal jeg hygge meg med å innrede på låven for høsten. Det har blitt en greie det der med låven og høsten. Jeg gjør i stand på nytt der hver høst. Nå i høst er det farmors klenodier som skal få plass der. Ettersom studier og jobb kniper tiden fra å drive gårdskafe (men bare vent…plutselig en dag så kommer den også) kan jeg like gjerne gjøre rommene der til gode bruksrom. Ser for meg at det er på låven jeg skal sitte å lese til eksamen i høst!

DSCN8903

God helg til dere alle!

Klem Torunn

torsdag 24. september 2009

Høstferie!

Da var den her – høstferien! Faktisk en dag tidligere enn antatt og det vanker en ekstra fridag imorgen(timetelling i skolen faller godt ut oen ganger også!).

DSCN8875

Selv om det blir mye hjemmejobbing til uken, skal jeg også nyte livet og bare la tiden stå litt stille innimellom. Farfars gamle lommeur minner meg på det.

DSCN8870 DSCN8871

Jeg har også tenkt å sette gaffelen i litt deilig mat disse dagene :-). Disse bildene er fra Miljögården (det er også sommerfuglbildene jeg viste for noen dager siden) og jeg falt pladask. Selvfølgelig ute å klare og motstå.

DSCN8872 DSCN8873

De har fått plass i spisestuen.

Kos dere i den vakre høsten ladies.

Klem Torunn

tirsdag 22. september 2009

En helt vanlig tirsdag

Nok en tirsdag går mot slutten og det lakker og lir mot helg igjen. Og mot høstferie!

DSCN8878 DSCN8885

Det skal bli deilig med litt roligere morgener igjen! Men, jeg har brått oppdaget at det kun er 9 uker igjen til eksamen. Hjeelp, hvor blir det av tiden? Jeg som hadde heeele høsten på meg til å lese…… Det er i allefall vedtatt at høstferien ikke skal brukes til hyggelige familieanliggender som husvask. Det blir hjemmeferie -og studier. Riktignok innimellom slaga. Regner med det er minst et par stykker som vil ha en bit av mor også .-). Forhåpentligvis!

DSCN8881 DSCN8882

Fortsatt fin uke til alle som er innom!

Klem Torunn

fredag 18. september 2009

Bloggekrok i stua

DSCN8866 DSCN8868

Endelig har jeg et hyggelig sted i stua å sitte når jeg blogger! Skatollet, som er et godt gammeldags bondemøbel, har fått et par strøk maling (dette ble gjort i fjor!). Det grønne og burgunderrøde stolsetet er trukket i rødt og hvitt toilestoff.

DSCN8865 DSCN8854

Her sitter jeg og forbereder meg til ny arbeidsdag og her blogger jeg. Faktisk så hender det at jeg ramler en tur innom Facebook mens jeg sitter her også :-). Plasseringen er perfekt. Nemlig slik at jeg kan følge med på tv samtidig om jeg vil. Her handler det om å være effektiv og slå flere fluer i en smekk!

DSCN8860 DSCN8861

Det eneste som er nytt i denne kroken er bildene. De fant vi på Gave- og interiørmessa. Ritignok før kjøpestoppen ble innført :-). Jeg bare falt pladask for de vakre sommerfuglene og blomstene.

DSCN8863

De gamle sandkakeformene fant vi i huset til farmor….ubrukte i en eske. Nå fungerer de som telysholdere her.

Her skal jeg hygge meg masse i helgen. Hygg dere dere også!

Klem Torunn

torsdag 17. september 2009

Vis meg din bokhylle og jeg skal si deg hvem du er!

Ja, det påstås det at man kan lese hvem du er ved å ta en titt i bokhylla di :-).

DSCN8832

Her hos oss er vi glad i bøker. Bøker i alle varianter. Vi leser mye og liker å eie bøkene. Jeg er desverre ikke så flink til å bruke biblioteket, selv om vi har et nytt, flott et i by`n. Ungene er flinkere til å bruke det enn meg! Heldigvis.

DSCN8831 DSCN8830

Noe system i bokhylla blir det dårlig med. Det har lett for at det hoper seg opp og blir dårlig plass. Vi trengte en bokhylle til og har nå fått på plass denne fra Miljögården.

DSCN8829DSCN8837 

DSCN8836 DSCN8841

Hylla har en hvit, slitt finish. Akkurat som benken jeg viste dere for en liten stund tilbake. Vi har en liten krok i stua som vi kaller “biblioteket” og alle bøker er samlet her. Og om jeg skal analyseres ut fra utvalget i hyllene, er jeg redd jeg får betegnelsen splittet personlighet (muligens noen som kjenner meg uten å se boksamlingen også???)….. Innholdet er nemlig veldig variert! Det er bare å forte seg og tilføye at jeg har ikke lest alle disse bøkene. Men føl dere hjertelig velkommen til å prøve: Hvem er jeg? :-)

DSCN8839 DSCN8834

I går når vi drev og fikk den nye bokhylla på plass, registrerte jeg at det begynner å bli veeeeldig fullt hos oss. Jeg innførte umiddelbart kjøpestopp (har sett  rundt omkring at det er “in” med kjøpestopp nå). Den varte i nøaktig 1 natt og et kvarter! Hadde med meg elevene mine ut på tur i dag, for å se på innredninger og utstillinger og vi gikk innom Inspira. Der sto denne & og bare skrek til meg. Viljestyrke (på enkelte områder) er ikke noe jeg er spesielt godt utstyrt med, så nå står bokstaven i bokhylla vår…..

DSCN8848

….sammen med juleboka og en gammel bibel!

Bloggekroken min is “coming up” neste gang! Vi høres av.

Klem Torunn