torsdag 30. juli 2009

Hallen – før og etter

Da er jeg omsider ferdig, både med maling, vasking og stæsjing. Gjør nok klokest i å vise før-bildene først. I lite format og bli fort ferdig med dem. Disse bildene jeg jo ha tatt mens hallen var på det jævligste en gang? (grøss og gru det var i går, det var i går, det var i går)

DSCN8306 DSCN8307 DSCN8310

Han jeg deler hus med har jobbet 12 timersdager hele denne uka og da får jeg jammen gjort mye. Helt alene med meg og mitt, og bare meg selv.

DSCN8330 DSCN8343

Den rød trappa har nå blitt lysegrå, akkurat som i gamle dager. Nå minner den meg om loftstrappa til oldemor og oldefar. Bratt, glatt og lysegrå. Alle som en har vi ramlet ned trappa minst en gang, men ingen benbrudd eller hjernerystelse enda :-). Det lille som er av vegger i hallen er blitt malt hvit narcisse, som er den fargen jeg er mest glad i å bruke når jeg maler hvitt. Den gir en lun hvitfarge og får ikke det blåhvite skjæret som helt hvitt ofte kan få. Og som jeg ikke er så glad i.

DSCN8320 DSCN8333

Døren dere såvidt skimter på bildet over til venstre, leder ned til kjelleren. I rommet vi kommer ned i der, har vi både en hel vegg med skohyller (gjett hvem sine sko som dominerer den?) og stang til å henge fra oss jakker på. Så derfor ;“good bye” til rotete, møkkete skohyller i hallen. De er nå byttet ut med mine fine Ilse Jacobsen.

Haha…jeg dauer av latter! Dette kommer sikkert til å fungere i et kvarter, så er alle skoa oppe igjen. Hvem gidder å fly opp og ned hver gang man skal ha et nytt par sko? Eller en ny jakke? Veeel, jeg syns selv at tanken er supergod og så lenge vi er bare voksne hjemme, skal det få lov til å være sånn. Så får vi heller ta fra der av når røkla kommer hjem.

Den lekre puten som står på krakken, har en venninne sydd for meg. En deilig overraskelse en vakker vårdag.

DSCN8339 DSCN8341

Her ser dere litt mere av veggene. Ytterdøra vil jeg nok også male, men vi er litt uenig om farge :-).

Jeg har ikke kjøpt en ny prikk av ting eller møbel til hallen, så alt som er brukt har stått her før, eller andre steder i huset.

DSCN8317

Sommervesken min henger på stumtjeneren. Kjøpt hos KID i vår. 49,50. Mao et skikkelig husmorkupp! Det gamle brettet som står på kommoden fant jeg i farmors hus, likeså den hvite ponchoen. Den rødrutete rammen er kjøpt på IKEA for en mannsalder siden og kommer kanskje til å få et bilde i seg en gang :-).

Sterinlysene er tent for anledningen. Selv om det i dag virkelig er dagen for både levende lys og peiskos. Ute herjer høststormen. Det tordner og lyner (burde kanskje ikke vært på nett da??) og regnet pisker mot ruta som om fanden var nær.

  DSCN8324 DSCN8327

Det store messingspeilet har fått en runde med sølv, metallic felgspray. En varm gråfarge som passer godt til den varme hvite veggen.

DSCN8323 DSCN8331

Den gamle rullen er jeg usikker på hva er, hvilken funksjon den har hatt. Men jeg syns den er så vakker. Sauebjella er fra da morfar hadde sauer, lenge før jeg ble født.

DSCN8311 DSCN8315

Denne superfine klokken kom min kjære hjem med en dag! Den er stor, ca 60 cm i diameter. Den har fått plass på veggen midt i mort når vi kommer opp trappen til 2 etg.

DSCN8334 DSCN8335

Fattigmanns-stakene er kjøpt på loppis. Lampeskjermen er fra Herrgård Design. Pelargoniene er på vei inn i hus. En akutt redning fra drukningsdøden! Denne sommeren ser det ut til at blomstene må inn dersom vi skal få glede av dem. Men ferie har jeg og koser meg gjør jeg likevel :-). Alle prosjektene jeg skulle få unna er gjort. Så hva nå? Jeg går og funderer på om jeg skal male stua når jeg først er i siget. Min kjære mener vi bør vente. Vente på hva da, undres jeg? Til arbeidsiveren min har gitt seg og han må gjøre jobben? DET ville vært dumt det kjære :-)

The last two days I`ve been redecorating our hall. Bye, bye to all the shoes and jackets and welcome to beautiful flowers and fresh air :-).  Now I`m wondering to redecorate the livingroom aswell. My love means that we shuold wait. Wait for what, I wonder? :-)

Klem Torunn

Et lite pausebilde….

mens jeg venter på at siste strøk på trappa i hallen skal tørke :-).

Her er det regn, regn og atter regn og nok en dag til å sysle med inneting. Jammen godt jeg ikke er værsjuk (ikke enda i allefall…)

DSCN8299

Før- og etterbilder fra gangen kommer senere i dag.

Klem Torunn

tirsdag 28. juli 2009

Kan du kjenne duften….?

DSCN8257 DSCN8284

Av nyvasket tøy, strøket med lavendelvann?

Si “ja”! Vær så snill! Jeg har vasket til den store gullmedaljen i dag. Svetten har spruta og ryggen slått seg helt vrang. Men det var verdt det.

 DSCN8285 DSCN8276

Både tak og vegger på soverommet og badet er rengjort. Sengen er dratt frem og alle husdyra fjernet. Du verden, at det kan samle seg så mye dritt under en kontinentalmadrass?

På nattbordet ligger nystrøkne duker og ferskt lesestoff. Gjett om jeg gleder meg til å legge meg i kveld! Nattbordene er 5 år gamle og kjøpt på min gamle jobb i Fargerike.

DSCN8277 DSCN8280

Møbler er støvsugd og dører og lister er skurt til sin opprinnelige farge; hvit :-). Stolen dere ser snurten av er også 5 år gammel. Jeg ble nemlig alene da og måtte ha noe nytt til egen leilighet :-). Og selv om møbelhandleren er nøye på hvor ting er kjøpt, har jeg vært heldig og fått beholde noe av mitt…hehe…

DSCN8288 DSCN8286

Det beste av alt er helt nytt og nystrøket sengetøy. Det beige kjøpte jeg på Home&Cottage på Vinterbro. Det er en bomullsatin så myk og deilig du bare kan tenke deg. Se på den lekre detaljen på putevaret. Sengesettet var til og med på tilbud. Under 300,- pr sett for 220 cm dyne. Den quiltede puten kjøpte jeg på Kid for en stund tilbake, men har først nå tatt den i bruk. Er vel ikke akkurat alene i dette landet om å ha sånne, men fine er de uansett.

DSCN8290

Det er egentlig bare å stupe til køys!

DSCN8259 DSCN8262

På badet skinner det! Det er så rent at vi nesten ikke kan bruke det……. Måtte det bare vare… i allefall en liten stund. Når vi bare er to voksne hjemme og den ene jobber halve døgnet, skulle det vel i det minste vare litt lenger enn normalt.

DSCN8264 DSCN8265

NDSCN8268 DSCN8269

Den gamle vasken er plukket ned fra en bygård i oslo og fraktet hit til huset vårt. Jeg vet ikke hvor gammel den er, emn ny er den i allefall ikke.

DSCN8292 DSCN8293

Jeg burde vel egentlig lagt meg i badekaret med et glass vin i kveld, for å hvile etter dagens aktivitet. Men her sitter jeg da…og blogger i stedet. Og koser meg med vin :-). Tålmodigheten min strekker ikke til 2 min i badekaret engang.

DSCN8294 DSCN8298

Emaljesettet har jeg fått med fra farmors hus. Jeg tror faktisk det har vært min oldemor sitt. Har fått med en litt større balj også. Jeg elsker gamle emaljedubbeditter! Den hvite blonden kjøpte jeg i Drøbak i sommer. Den skjuler kleenexboksen eller våtserviettpakken.

Det er en utrolig deilig følelse å ha fått taket på støvdottene og jeg syns faktisk jeg har vært ganske så flink i dag :-)

I morgen er det gangen sin tur. Den skal først males, så gjøres skikkelig ren. Men først skal jeg nyte en god natts søvn i nytt, rent sengetøy!

Sweet Dreams from Torunn

Midt i ryddesjauen

DSCN8251 DSCN8254

Både det gamle uret og kaffeboksen er fra farmor og farfar (kanskje til og med fra oldeforeldrenes dager, litt usikker). Legg merke til at det ligger en avis under kaffekoppen og ikke et interiørblad… (Det hender seg faktisk at vi interiørberter leser noe som har en litt djupere mening enn blonder og lysestaker også, selv om det selvsagt ikke er noen daglig vane…hehe…)

Jeg er midt i rydde- og vaskesjauen om dagen. Deilig! Får gjort masse! Jeg har alltid vært flink til å ha det ryddig på overflaten. Men når det kommer til det som skjuler seg bak skuffer og skap, er jeg mildt sagt en katastrofe! I går var jeg derimot på Frelsesareem med 5 poser med tøy. Kun mitt eget. Som av en eller annen uforklarlig grunn ikke passer lenger. Resultatet er jo at det er nesten ikke et klesplagg igjen i skapet! Krise! 2 poser med tøy er lagt “på vent”, i tilfelle de kommer til å passe igjen engang….(ukuelig optimist har jeg alltid vært)

Dessuten fikk jeg kastet 2 poser med dritt og møkk fra kommoden på badet. Halvtomme kremtuber, medisiner fra før krigen osv….skjønner? Så, i dag skal det vaskes! Gardiner, sengetøy, overmadrass, dusjforheng, ja ALT skal lukte skyllemiddel og lavedel strykespray når jeg legger meg i kveld. Bare innrøm det, det høres deilig ut?

DSCN8255

Denne trekassen står på spisebordet hos oss. Fyllt med glass. Dekorativt, samtidig som det letter litt plass i skapene :-)

Ha en effektiv dag alle sammen!

Klem Torunn

søndag 26. juli 2009

Honeymoon days…..

……har vi vel ikke akkurat, men det kan nesten kjennes sånn. Fra å være 6, er vi nå bare to voksne hjemme i dette huset. Og slik skal det være i 2 uker! Du verden så stille det er, men du verden så deilig også :-). Godt å få tid til hverandre og godt å få ordnet med alle prosjekter uten avbrudd av kjøring, matlaging, slåsskamper og den slags. Hagen begynner å se stelt ut igjen etter hytteoppholdet vårt og jeg har flere baller i luften som nå bare venter på å fanges ned. Håper i det minste at jeg klarer å fange ned noen av dem :-)

DSCN8225 DSCN8226

 DSCN8229

I dag har vi vært og plukket masse deilig bringebær. Hagebringebær. Stor og fin og veldig, veldig god. Alle elsker vi hjemmelaget syltetøy og bringebær er en stor favoritt hos både ungene og mannen.

DSCN8234 DSCN8235

Jeg har rørt opp 8 liter syltetøy i dag, som skal bli deilig å kose seg med utover høsten. Tidligere i sommer rørte jeg 3 kasser jordbær, så det bør holde en liten stund.

DSCN8241

Og hva er vel ikke bedre enn å avslutte den deilig dag med ristet brød med nyrørt syltetøy og en kopp te???

DSCN8218 DSCN8219

Som noen av dere sikkert har fått med dere, så holder vi på å tømme farmors hus. En 90 år gammel dame har mye greier fra et langt liv og det er hyggelig at vi som kommer etter kan bruke videre noe av det hun har hatt. Her har jeg feks hengt opp en blondegardin på innsiden av døren til “barnehjemmet” for å skjerme mot innsyn. Dette er noe jeg skulle ha gjort i tre år… Nå har det endelig blitt og jeg syns det ble veldig koselig.

Klem Torunn

fredag 24. juli 2009

Blomster i fleng! Og 10 fine ting

Endelig hjemme! :-) 14 dagers skittentøy for hele familien på 6 blir liksom en drøm når man kommer hjem til en blomstrende hage! Bare måtte vise dere en knippe bilder fra mine dahlia, pluss litt til.

DSCN8176 DSCN8177 DSCN8180

DSCN8178 DSCN8181 DSCN8179

Helgen skal brukes til luking, kantklipping og alt som har hopet seg opp mens vi har vært borte. (ja, og om jeg skal få kål på klesvasken før jul, må jeg jobbe litt med den også)

DSCN8186 DSCN8187 DSCN8201

DSCN8189 DSCN8192 DSCN8193

Men aller mest skal jeg nyte. Nyte synet av mina dahliaer. Det beste med dem, er at de såvidt har begynt å blomstre. Og de kommer til å blomstre leeenge, leeenge enda! Når jeg ser hvor flotte de blir, så er jeg helt sikker på at jeg skal jakte på enda flere typer til neste år. Jeg har fått helt dilla! Og jada, jeg vet de skal inn til høsten. Vi har plass i kjellern :-)

DSCN8194 DSCN8199 DSCN8196

DSCN8191 DSCN8198 DSCN8204

Og så har jeg blitt utfordret av Jannicke til å skrive 10 fine ting om meg selv…..hjelpes…

1. Snill, blid og pålitelig.

2. Flink til å lage mat

3. Tålmodig (nå er det sikkert noen som ler rått, men jo, jeg er faktisk tålmodig. Noen ganger)

4. Pliktoppfyllende, både på hjemmebane og i jobben.

5.Omsorgsfull mamma

6. Glad i mennesker

7. Ærlig. Jeg er dødsdårlig til å lyve, så det er bare bortkastet å prøve. Og jeg blir fly, hakke forbanna om folk lyver meg rett i fjeset!

8. Arbeidssom og iherdig

9. Impulsiv ( i følge min kjære er dette som regel positivt :-).

10. En glad laks som her lett for å le.

DSCN8207 DSCN8209 DSCN8208

Ønsker dere alle en blomstrende vakker fredag.

Klem Torunn