lørdag 27. juni 2009

Kveldssol på tunet

Nok en fantastisk sommerkveld her på Østlandet. Og så vidt jeg vet, er det sånn over det ganske land nå(?). Hva er vel mere vakkert enn en slik kveld? Her nyter vi hvert minutt!

DSCN7750Her er det “barnehjemmet” som bader i kveldssol nå i kveld. Humla oppetter veggen er utrolig frodig og fin og har noen gigantiske blader. Den trenger jo ikke stell engang! Etter turen til Arvika i dag (vi drar tilbake i morgen tidlig. Gutta skal spille finale i morgen! Hurra for dem som klarte den bragden i 31 varmegrader!) ble jeg utrolig inspirert av alle de fantastiske velstelte hagene. Jeg er helt imponert. Kun nyklippede gressplener å se uansett hvor vi snudde oss og bare frodige, flotte blomster. For ikke å snakke om alle de flotte torpene!!! Tror jeg skal bli svensk jeg (bosatt i Provence, med hytte i Sverige)

DSCN7752

I kroken mellom “Barnehjemmet” og låven har vi fått opp parasoll i dag. Ikke fordi det er så plagsomt med sol der , men mest for å skjerme mot nyskjerrige naboer :-). På den hvite stakitten bak, er snart klematisen i full blomst, likeså Flammentanzen og New Dawn. Om et par år har jeg et håp om at det er helt tett.

Nyt sommerkvelden alle sammen!

Klem Torunn

Herlige sommer…

For noen dager siden var jeg så tøff i trynet og sa at jeg skulle sitte på ræva og blogge hele ferien…… Akkurat det var ikke noe sjakktrekk å si. Med 30 varmegrader på dagen og kun noen få mindre på natta, blir det ikke mye tid foran pc`n! Her gjelder det bare å nyte det flotte været mens det er her.

DSCN7728 DSCN7729

Dagene går nå….til hva? Litt usikker egentlig, men det blir mye hygge i allefall. I går fikk jeg shoppet litt. Klarte ikke motstå denne søte duken som jeg kjøpte på KID. Kurven trengte jeg også veeldig :-). Den er fra Trend Design og er kjøpt i butikken til han jeg dele seng med.

DSCN7738

I går kveld fikk vi besøk av min bror og min svigerinne. Selvfølgelig måtte vi kose oss med litt god mat og drikke. Det er superdeilig når man bare kan sitte ute til langt på natt uten å måtte ta på seg ullsokker og tjukk genser! De reiser hjemover i dag igjen og vi sees i Trøndelag neste uke!

Her bærer det avsted til Sverige i dag. Eldstemann spiller fotballcup og mor drar for å heie. (Fikk ikke lov til å bli med å ligge over denne gang! Skikkelig teit å ha med mamman sin på overnattingstur…..sukk…de blir store :-)). Faktor 20 over hele kroppen, mat og drikke i sekken og klar for dagen!

Klem Torunn

onsdag 24. juni 2009

Junikveld

Ingenting er så vakkert som en junikveld, med 23 grader når klokken runder 22. Duggfrisk hvitvin i glasset og freden senker seg i heimen. Slike kvelder kan jeg saktens fort venne meg til :-). Det skulle vært juni litt oftere. Mange av oss har nok ventet lenge på sommeren nå, men fortsatt har vi mye av den foran oss. Heldigvis.

DSCN7695 DSCN7697

DSCN7701

Håper dere alle koser dere der ute.

Klem Torunn

tirsdag 23. juni 2009

Sommergarderoben

Kan endelig tas i bruk. Selv om min er i en elendig forfatning (eller er det kroppen som ikke passer lenger???), er det utrolig deilig å kunne hoppe inn i en flagrende lett sommertopp allerede kl 7 om morgenen, tusle ut på trappa og ta kaffen der. Vi har nydelige dager her på Østlandet nå og måtte det vare i mange mnd! (JA, til sommer hele året…)

DSCN7602 DSCN7603

Denne søte tightsen fikk jeg av mamma da foreldrene mine var på besøk. Syns den var så skjønn med de rysjene og knappene i siden. Den er kjøpt på Strømsfoss Mølle. Dere som har fulgt meg en stund, vet jo at jeg elsker å dra dit og handle. Tenk, en nedlagt mølle, langt utenfor allfarvei med SÅÅÅ mye fint!

DSCN7612 DSCN7604

DSCN7611 DSCN7610

Tunikaen er kjøpt her i byen og blir nok sommerens favoritt. Det lekre smykket fra Dyrberg Kern kjøpte jeg for gavekort jeg fikk til bursdagen min i vår.

I dag er første skikkelige feriedag for meg. Klassen til Frida kommer hjem til oss nå i formiddag, på grilling og disko i hagen :-). Tjo-ho

Ha en deilig st Hans alle sammen!

Klem Torunn

søndag 21. juni 2009

God søndag

Ønsker alle som suser forbi en deilig sommersøndag. Kankje med bringebærsaft og hjemmelaget cookies?

Wish you all a pleasant sunday

DSCN7495

Klem Torunn

fredag 19. juni 2009

Endelig!!!

Ferie!!

I dag er det siste dag med forpliktelser, og det er kun hyggelige sådanne. Vi skal på lunch til en kollega som slutter hos oss. Ungene har siste dag tirsdag (timetelling er viktig og for at regnskapet skal stemme, må det være sånn her hos oss……). Mandag har jeg undervisningsfri og på tirsdag avspaserer jeg! Hurra!!!

DSCN7593 DSCN7594 DSCN7596

Og nå er det bra for de rundt meg at det er slutt på travle morgener og heftige ettermiddager. Lunta er kortere enn kort og jeg lurer egentlig på om jeg kommer til å klare å slappe av de første dagene? Litt avklimatisering er nok nødvendig, er jeg redd. Et klissete kjøkkengulv og et spisebord gjemt under en haug med nystrøkne klær (ja, jeg har da i allefall fått strøket!) får bare vente til pulsen har sunket. Godt jeg ikke skal til legen å måle blodtrykket… :-)

DSCN7597 DSCN7598 DSCN7601

Dagens bilder er fra vindusplassen i spisestuen. En hyggelig krok hvor vi sitter altfor sjelden. Egentlig er dette et velegnet sted for djupe samtaler en sen kveldstime .-). Med 10 grader og regn utomhus, blir det lite livsnyting på verandaen også desverre. Når kommer sommer`n???

Ønsker dere alle en fantastisk dag! Og helg! Takker for at dere tar turen innom. Må si som en annen sa; å legge igjen kommentar til meg om dagen, er som å snakke til en murvegg. Gleder meg til å være mere tilstede og kunne har tid til å besøke dere alle!

 

Klem Torunn

onsdag 17. juni 2009

Sommerlig venninnegave

I påvente av sommeren, får man prøve å skape litt sommerstemning selv.

DSCN7524

I går hadde hønmøtegjengen sommeravslutning og bursdagsfeiring for ei av oss. Jeg hadde laget et glass marinerte sitroner til henne (etter inspirasjon fra siste Lantliv, som jeg forøvrig ikke syns var noen høydare til utgave…). Flaksalt, sitroner og god olivenolje. Lot sitronene ligge natten over i dørslag, med salt.

DSCN7527

Sitron er smakfullst til grillet fisk, feks. Jeg bruker også sitronolje i fiskepakken når jeg griller det :-)

Klem Torunn

mandag 15. juni 2009

Jeg gir meg

…..ende over. Hvor blir det av tiden?? I allefall ikke foran pc for tilfellet :-). Nedtellingen til ferien er i full gang og skuldrene senkes sakte men sikkert.

Foreldrene min er på besøk om dagen og vi koser oss som bare det. Mye god mat og godt drikke blir det og egentlig en bitteliten feriefølelse på forskudd.

DSCN7520 DSCN7521

Denne fantastisk vakre, gamle stigen hadde de med ned til meg. Den har jeg fått av onkelen min. Han var nok glad for å bli kvitt den og mine foreldre ler seg skakk av min begeistring av dette råtne, mosegrodde greiene :-). Selv er jeg bare dønn lykkelig over endelig ha fått tak i en gammal stige!

DSCN7515 DSCN7518

Stigen står oppetter husveggen, på et hjørne med utviklingspotensiale. Har nemlig store planer for dette hjørnet, men alle rekvisitter er ikke på plass enda. Ikke er det sikkert jeg får tak i det jeg er på jakt etter i sommer heller, men jakten fortsetter :-). Putetrekket dere ser, fikk jeg tak i på Strømsfoss brug i går, til den nette sum av kr 40,-. Den flotte hollandske krukken har jeg fått av svigermor.

DSCN7517 DSCN7516

Foreløpig er stigen dandert med et pledd og selvlagde lykter av gamle syltetøyglass og ståltråd. Har også en annen stige på hånda….. Om den kommer i hus, skal den få plass på soverommet (ja kjære, jeg vet du jubler nå.). Muligens kjekk å bruke som ribbevegg…hehe…. Tenker å bruke den til skjerf og smykker jeg da :-).

DSCN7519

Mulig noen av dere registrerer min optimisme, med en diiiger blomsterpinne i den stusselige blomsten… Greia er at superpetuniaen har vært diger, men har knekt i nordavindens herjinger. Blir det aldri varmt i år??

Ha en deilig uke der ute!

Klem Torunn

tirsdag 9. juni 2009

MEME (sannhetens øyeblikk)

♥ Hva er du opptatt av for tiden?

Å holde hodet over vann. Så ungene har en mor som er tilstede og gubben ei kjerring (i Trøndelag, der jeg har vokst opp, er kjerring et positivt ord…i allefall noen ganger ….)som står klar med middagen når han kommer hjem fra jobb.
***

♥ Hva har du på deg i dag?

Hvit topp med blonder under ei rosa skjorte som spriker i kneppingen. Nedentil en jeans knebukse som definitivt har mistet passformen i skapet i vinter.
***

♥ Hva skal du spise til middag?

Tapas står på menyen i dag. Men det blir først til kvelds. Den som vi ha mat i ” normal” middagstid er jeg redd må ta seg ei skive (hvor ble det av kjerringa med ferdig middag??)

***

♥ Hva vil du gjerne lære deg?

Tålmodighet….. Der har jeg mye å lære gitt . Og så vil jeg lære meg et annet fag enn interiør, så jeg kan undervise i skolen utover det jeg gjør nå. Derfor har jeg også meldt meg på som emnefags-student på Blindern til høsten. Norsk! Tjo-ho. Ellers må jeg jo si, at det med årene dukker opp en drøss med ting jeg kan tenke meg å lære!

***

DSCN7413_thumb[2] DSCN7412_thumb[1]

♥ Hva hører du på akkurat nå?

Joe Bonamassa….. Bråkete spør du meg, men gubben sitter på pc ved siden av og hører på`n på YouTube
***

♥ Hvordan er ditt favorittvær?

26 grader (pluss, om noen skulle være i tvil) og strålende sol. Gjerne med en pitteliten bris. Er sommerværmenneske noe man blir med årene, forresten?? Jeg har alltid vært et høst- og vintermenneske, men det har gradvis endret seg. Nå gruer jeg meg til vinteren allerede, FØR sola har snudd!

***

♥ Hva er ditt mest utfordrende mål akkurat nå?

Å stake ut kursen for videreutdanning.
***

♥ Hva syns du om den personen som tagget deg?

Elisabeth er en superduper jente! Vi har hatt en spesiell kontakt helt siden starten på min bloggkarriere og har opplevd mye sammen .-). Snart må vi vel også få til å treffes. Vi skal dessuten flytte sammen og pusse opp hus sammen en gang….Er sikker på at vi kommer ikke til å være uenig om farge et sekund!

001

***

♥ Hvis du kunne få et hus, ferdig innredet, hvor som helst i verden - hvor skulle det være?

Uten tvil; Syd-Frankrike
***

♥ Hva vil du gjerne ha akkurat nå?

Ferie
***

♥ Hva vil du gjerne bli kvitt?

Er det nå jeg skal være stygg og svare ”et par naboer”?? Har dessuten litt dårlig samvittighet jeg gjerne skulle blitt kvitt..

***

♥ Hvis du kunne dra hvor som helst i verden den neste timen, hvor ville du dra?

Arles i Provence, hvor vi har booket en leilighet til påsken 2010, hos denne damen

***

♥Hvilket språk vil du lære?

Fransk og Italiensk
***

♥ Hva ser du etter i en venn?

Ærlighet, oppriktighet, trygghet og humor.

***

♥ Hvem vil du gjerne møte?

Det er MANGE! Elsker å stifte nye bekjentskaper J

***

♥ Hva slags musikk liker du?

Under stor påvirkning av min kjære, hører jeg en del (og liker best) country-rock og blues. Begynner faktisk også å bli litt nyskjerrig på jazz..(?). Syngedamer og smørbukker er ikke noe for meg!

048

***

♥ Hva er favorittplagget i klesskapet ditt?

En beige tunika fra Line of Oslo som jeg kjøpte i Drøbak i fjor sommer. Den har den egenskapen at det er mulig å puste i den.

***

♥ Hva er drømmejobben?

Hjemmeværende husmor!

***

♥ Har du noen favorittmodeller?

Mamma…. Tar av meg hatten for henne. Etter flere tøffe cellegiftkurer i vinter har hun nå deltatt på jentebølgen i Trondheim. Hun har en viljestyrke som er helt rå!
***

♥ Hvis du hadde 1000 kroner nå, hva ville du brukt pengene på?

Rødvin?
***

♥ Beskriv stilen din?

Behagelig (Har kommet i den alderen da stringtruser er byttet ut med truser som er minst dobbelt så store) og feminint (håper jeg da…)

***

♥ Hva var det siste motebladet du leste?

Leser ikke moteblader
***

♥ Den siste cd-en du kjøpte?

Pål Flata, ”Christmas Island”

***

♥ Hva hørte du på da du ble tagget?

Ungene som holdt på å slå i hjel hverandre i 2 etg. Begge overlevde heldigvis denne runden også!

***

♥ Hva vil du akkurat nå?

Ta ferie!

***

DSCN7211_thumb[2]

Klem Torunn

mandag 8. juni 2009

Siste innspurt....

....før ferien. Denne uken er fylt med eksamener og sensorjobbing før neste uke forventes å bli en hel del roligere.For min del blir det første gang noen sinne hvor jeg skal ha mere enn 3 uker sommerferie! Tror nok jeg skal takle det :-)

Collage 8 juni

For vår del avsluttes denne uken på Norwegian Wood i Oslo fredag. På onsdag kommer foreldrene mine på besøk, noe som alltid er hyggelig både for store og små. Så folkens....travle dager i vente. Nyt dem :-)

Ha en god uke!

Klem Torunn

søndag 7. juni 2009

Det skrider fremover

Etter tiden siden jeg startet å dømme, burde bølgeteppet mitt sannsynligvis vært ferdig nå. Men sånn er det ikke.

DSCN7441

Jeg kan vel i grunnen ikke skryte på meg mer enn å ha kommet halvveis. Men nå er det i allefall så stort at det varmer på fanget mens jeg hekler :-)

DSCN7444

Jeg er veldig glad i fargene jeg bruker her. De er friske, sommerlige og gledelige. Garnet jeg bruker er "Tove".

DSCN7447 DSCN7448

DSCN7449

Dagen i dag fortsetter der gårsdagen slapp. Med blader og håndarbeide ute på verandaen. Livet er herlig!!

Klem Torunn

lørdag 6. juni 2009

Så er den her igjen.....

......denne etterlengtede lørdags morgen

Nest etter fredag ettermiddag, er dette den beste tiden i uka for meg. Det er så tidlig at ingen her i huset engang har vurdert å lette på øyelokkenen enda. Bare morgenfuglen meg, som nyter stillheten, med rykende fersk kaffe, inspirerende blader eller en god bok og selvfølgelig en titt i bloggverdenen.

Lørdagsmorgen

Dagens bilder er fra egen hage, tatt i går. Valmuene strutter og irisen er på sitt aller vakreste nå. Dere ser også et snev av blomsterengen på plena vår. Fikk nemlig spørsmål om den uklipte firkanten på plena var satt igjen til meg :-). Nei....det er en blomstereng som nå er full av prestekrager :-). (Min kjære er altfor tålmodig til at han kunne vært så "ugrei" og satt igjen en sånn flekk til meg..... selv er jeg litt usikker...hehe).

Til dere som skal på bloggtreff i Oslo; Hygg dere masse!

Til alle dere andre; Ha en fantastisk dag dere også!

Klem Torunn

fredag 5. juni 2009

Fræddan og greier.......

 

Dagens bilder er tatt oppe på verandaen utenfor soverommet vårt. Et hyggelig sted å avslutte  en varm sommerkveld. (Når den måtte komme)

DSCN7412 DSCN7413 DSCN7417

DSCN7415 DSCN7416 DSCN7419

DSCN7414 DSCN7422 DSCN7421

Avslapping i heimen er fokus for oss denne helgen og med disse bildene ønsker jeg dere alle er trevlig fræddagskveld ;-)

Klem Torunn