lørdag 30. august 2008

Here we go again

Mamma Mia.......

050

Ja, jeg var på kino i går kveld og så Mamma Mia. Hadde med meg min datter på 8 og hennes venninne. Hvem som hadde den største opplevelsen er jeg enda usikker på...hehe.....

Storyen var vel RIMELIG tynn..... Men heldigvis er jeg en enkel sjel som klarer å kose meg også med tynne fortellinger der det passer deg.

Akkurat så enkel er jeg, at dersom jeg skal gifte meg igjen, skal det skje i Hellas.....på skikkelig innfødt vis! Gudskjelov vet jeg hvem min far er og min mor og min far er gift med hverandre (alle ære til alle som klarer det i Sååå mange år). Bare sånn til informasjon og for å trøste meg med at i allfall ikke de vil komme til å kuppe brylluppet mitt...hehe.. Eneste likheten til filmen er vel at min kjære ikke er spesielt begeistret for et STORT bryllup. For å si det rett ut; Han er ikke begeistret for bryllup i det heletattt.(leser du dette elskling??)

024

Når vi er inne på det med bryllup, forhold osv.... Fikk så lyst til å vise frem soverommet vårt (regner med det også er et av dine høyeste ønsker, kjære). Dette bildet er fra tidligere i sommer. Som dere ser, ser det ingen sengegavl her. Vi har nemlig hatt en stående på vent. En i oljet eik, som er eid av min kjære og han har kjøpt den for egne penger.

Men så var det lille, enkle meg da. Jeg vil jo ikke ha sengegavl i eik...(sukk, er det egentlig så j.... nøye når alt kommer til alt??). Jeg har smisket som bare det for å få lov til å male gavlen hans da skjønner dere.

039

Og tilslutt så fikk jeg lov!! Han er snill også da. Ikke f.. om han hadde fått kødda med mine ting som jeg var glad i som de var :-). Jeg tror faktisk han er enig i at det ble fint også! Jeg syns i allefall det lettet inntrykket veldig å få den kremfargede gavlen bak senga. (ps.....samme sengetøy ligger på, men det er vasket i mellomtiden altså...opptil flere ganger faktisk).

040

Vi har en liten balkong uteafor soverommet også....der vi koser oss med rosevin på late sommerkvelder vettu(sukk...hvor ble av de kveldene?)

044

Krakken foran senga er ett av mine "MÅ HA" (Konkurranse; hvor mange sånne må ha-ting har du? Delta den som vil)

043

Krakken er fra Covent Garden og ble bestilt på Gave -og Interiørmessa for et par år siden. Helt mine farger dette vettu... Naturfarger, grumsete naturfarger :-).

Resten av lørdagen skal gå med til litt huslige sysler. Fant en oppskrift på CocaColakake hos Home4us og den har jeg tenkt å bake i dag. Den ser bare SÅ god ut.

Strykebunken i kjelleren hoper seg opp (faktisk så støver den ned, så tøyet må nesten vakses på nytt før det strykes).

Og så har vi jo så fint vær....hva med hagen som skriker etter litt høststell.... Jeg kan bare ikke fatte og begripe hvordan alle rekker å gjøre så himla mye bestandig?? Syns liksom ikke jeg rekker noe jeg..... (ja, stakkars lille, enkle meg...hehe)

Ha en flott lørdag kjære venner!!

Klem Torunn

torsdag 28. august 2008

Min favorittlampe......

057

....er spekket med prismer.  Tett i tett med runde prismeballer. Fikk utfordringen av Liven om å vise min favorittlampe og velger da denne prismekronen. Jeg har egentlig litt dilla (i den grad det går an å ha litt dilla) på prismekroner og kunne hatt en i hvert rom.

058 059

På toppen av lampen sitter det også prismekuler og dere kan tro det er en hjertens glede å tørke støv av denne herligheten (burde vel egentlig fått med i samboerkontrakten at det er HANS jobb??)

060

Det sitter 6 stk lyspærer i lampen. Selv om jeg bruker 15w gule dekorpærer blir det ganske så sterkt lys. Jeg bruker derfor bare tre pærer i for ikke å lyskaste hele nabolaget (ja, den syns faktisk ganske godt utenfra også....)

Dere kan tro det blir et fantastisk fargespill i taket når solen skinner inn og spalter lyset i alle disse prismene!

061

Lampen henger over spisebordet. I bakgrunnen kan dere også se at jeg er en av de her inne som ikke har et hvitt hjem. Når vi flyttet inn for 2 år siden og jeg valgte mørke brune gardiner med blomster ,som i tillegg ble mellomforet holdt min svigermor på å gå i dørken! Men....jeg tror ikke hun syns det ble så værst når hun fikk se helheten :-)

053

Her med lys i......

Ha en lysende kveld alle sammen :-)

Klem Torunn

ps....for gode observatører har dere sett riktig om dere ser fotografen ikledd rød joggedress .-)

onsdag 27. august 2008

Når mørke no har sænka sæ.....

005

....går æ stilt ijænnom romme.....

014

Vel, det kjennes ut som det er lenge siden jeg gikk stille gjennom et rom. Føler vel mere at jeg flyr som en huggærn høne fra det ene til det andre. Men i dag har jeg fri!! Har allerede vært en runde i hagen for å se hvordan det står til der....sukk. Stakkars hage! Den lever sitt eget liv om dagen. Men, så lenge det er liv er det håp! Noen blomster har jeg jo igjen i allefall :-). Disse pelargoniene står på trappa og er i grunn fine enda.

019

Fresia rosen på framsiden av huset blomstrer villig i vei og ser ut til å klare seg utmerket på egen hånd!

020

Den berømte urna holder også stand.

024

Muligens litt verre med New Dawn som skal ut å klatre, men det er jo noen knopper enda her også. Så morsomt det er med roser som blomstrer så lenge!

026

I blomsterbedet foran huset er det mye på gang. Bl a denne astersen. Dette bedet er i grunn flottest i september det, ettersom det er plantet mye her som blomstrer sent.

028

Herlig å kunne plukke inn en frodig bukett!

031

033

Ha en kreativ onsdag alle sammen og takk for alle hyggelige hilsener jeg får. jeg blir så GLAD av dere alle sammen :-)

Klem Torunn

søndag 24. august 2008

Haaalllooooo Molly!! :-)

Neida....jeg har ikke gått meg vill i blomsterfloraen...hehe....

Dagene har bare vært litt travle og bloggingen kommet litt i bakevja. 018

Helgen har bare vært helskjønn. På fredag kveld bråbestemte vi oss for å ta en tur på hytta når min kjære var ferdig på jobb lørdag ettermiddag. Egentlig var jeg heelt innstilt på høst jeg nå, men det synet som møtte meg når vi kom utover fikk jammen sommerfølelsen frem igjen. Glemte selvfølgelig kamera, så ingen bilder å vise fra hytta denne gangen. Det har vært sol og varmt og yrende båtliv på sjøen.

020

På lørdag formiddag dro jeg og mine to svigerinner som bor her i by`n, på tur til Strømsfoss Mølle. For dere som har fulgt meg litt, vet dere jo at jeg har vært og handlet litt der før :-).

Jeg fant dette fantastiske gamle fatet i hvit emalje. Det er så krakelert og slitt og sto bare der og ventet på meg. Den lille brikken som ligger oppi kjøpte jeg også.

023 024

028

Dessuten så kom jeg hjem med et vell av nye servietter........her et par eksempler. Jeg liker så godt disse som er brettet på denne måten.

036

Lenge ønsket meg en sånn lysestake gitt. (Har jo nesten ikke lysestaker fra før, stakkars meg).

041

042 043

046 048

Og gjett hva! Det ble et par nye glasshåndklær også. Disse er gamle og gode. Og jeg lurer på histotien bak de.Hva betyr bokstavene?Og hvem det er som har hatt disse før?

062 063

Såpekopp trenger man jo..... Har også sett en håndkleholder hos Mollys Heaven jeg ønsker meg og sammen med denne såpekoppen tror jeg det kan bli fint på lilledoen.

059

....og så stiller jeg meg i rekken som nok en eier av denne boken. Nydelige bilder og masse inspirasjon å hente her. Selv om jeg syns man like godt kan kjøpe et ekstra nr av Vakre Hjem og Interiør .-), av naturlige årsaker.

Resten av søndagskvelden her i huset skal gå med til å pleie solbrenten min. Er man innstilt på høst, så smører man seg heller ikke med solkrem! DET var et dustete stunt. Er rød som en stukken gris på bringa og Rudolf er slettes ikke røs på nesen i forhold til det jeg er nå..... Bærre lækker, med andre ord!!

God søndagskveld!

Klem Torunn

onsdag 20. august 2008

Oppgjørets time....

Denne vakre buketten går til alle dere som har gitt meg en award!!

008

Ja....for nå har jeg bare SÅ dårlig samvittighet! I sommer har jeg fått så mange awarder. For hver eneste en som har kommet, har jeg tenkt; "Denne skal jeg bringe videre senere".

Nå er det gått MYE lenger enn senere, jeg har fått 15-20 awarder og tre stk bare de siste dagene.

009

Ikke hadde jeg trodd at så mange hyggelige jenter skulle finne veien til meg. Langt mindre hadde jeg trodd at SÅ mange skulle sette pris på det jeg blogger om! Jeg blir nesten litt pinlig berørt.

012

Dere skal vite at jeg setter umåtelig stor pris på det og jeg er bare vanvittig glad for alle de hyggelige bekjentskapene jeg har fått her inne. Utrolig mange flotte damer (f....når var det jeg gikk over fra å skrive "jenter" til å skrive "damer"?? Nok et alderdomstegn??) samlet på et sted. Og tenk at jeg skulle få bli kjent med dere.

013

Jeg kan ikke annet enn å bøye meg i støvet og si TUSEN TAKK til dere alle!! Og selvfølgelig sendes alle awarder i retur til dere alle!!! Og til alle dere andre som er innom og hilser på meg!!

 

I dag har jeg også opplevd noe annet veldig hyggelig!

Det kom et brev i posten til meg i dag. Er brev som ikke så ut som en regning (er det mulig??). Begynte å lure fælt, for brev får man jo liksom ikke lenger.

 

062

Inni konvolutten lå dette!! (Har du ikke hørt om dragen, Tone?)

063

Tone fra http://toneshage.blogspot.com har sendt meg brevet og gjett om jeg ble både overrasket og glad! "Er det mulig"?, tenkte jeg.... snufs....hulk....og snufs igjen...

065

Inni brevet lå denne skjønne hjerteromspinèn

066

Var ikke det vakkert gjort?

Denne skal jeg ha synlig for hver eneste dag  å minnes om at jeg har sånne flotte venner!

Tusen, tusen takk Tone!

Og fordi du er den du er vil jeg gi deg denne vakre Fresiarosen i retur. Duggfrisk fra en heller regntung rosebusk :-)

017

 

Ønsker dere alle en flott onsdagskveld (for det er onsdag og fotball i kveld??). Nyt tilværelsen og lev hver dag som om det er den siste!

Klem Torunn

søndag 17. august 2008

Sommeren var ikke over....

017 016

014 015

.....HELDIGVIS!

I dag har vi hatt en lang og god økt ute i hagen. Omsider ble plenen så tørr at det gikk an å klippe den, for det trengtes. Og det var sårt tiltrengt med litt stell av blomstene mine også..... Og jeg må bare innrømme at det er ikke like moro å holde på å knipe visne blader og blomster nå som det det var for 2 mnd siden. Det blir litt mere pes når høsten nærmere seg.

I tillegg til at jeg selv plukket rips her om dagen, var jeg så heldig å få en forsyning av svigermor i dag også. Så nå er  både ripsgele og fryste bær lagret for vinteren :-). Deilig å ha!!

008

Til min elleville glede oppdaget jeg at hortensiaen er "på gang" igjen. Den blomstret så tidlig ferdig, men jammen ser det ikke ut som om det kan bli en blomst til før høsten kommer....hurrah!!

Rosene er fremdeles full av knopper........

005 002

Dessuten syns jeg gladiolene er så vakre før de blir altfor store.... Ennå er det bare de rød som blomstrer, men det kommer både rosa, lilla og hvite ved siden av disse.

001

Er det ikke deilig å kjenne på sommerfølelsen litt enda?? :-)

I morgen er det skolestart igjen. Derfor må vel kvelden brukes til  forberedelser, både for mor og barn. Barna er særdeles delt i om det blir gøy å starte på eller ikke. Eldstejenta som skal på vgs er kjempespent, minstejenta som skal opp i tredje gleder seg masse! Mens gutta på 12 derimot..... de er så kule at det ligner ikke noe. Og skolen....det er bare HEEELT unødvendig!

Ønsker dere alle sammen lykke til med skolestart og en flott arbeidsuke!

 

Klem Torunn